I tak to się zaczęło...
Od wielu lat prosto po pracy przyjeżdżaliśmy do chorzowskiego Bociana na pyszny obiad, jednak tym razem nasza wizyta przerodziła się w coś więcej...
Od zawsze marzyłam o własnej restauracji, o swoim magicznym miejscu na ziemi, w którym będę mogła realizować swoje pasje, gotować, przyjmować gości i tworzyć jedyny w swoim rodzaju klimat, w którym każdy znajdzie cząstkę siebie.
Tegoż właśnie dnia siedząc w przytulnym zakamarku Bociana wraz z mężem uświadomiliśmy sobie, iż zamiast tworzyć coś nowego, niewiadomego mądrze będzie otworzyć nową restaurację pod starym szyldem. Zrealizować nowe marzenia na starych wzorcach. Połączyć naszą wizję lokalu z recepturami, które tchną prawdziwą historią przemian i dążeń do ideału.
Zaproponowaliśmy Właścicielowi otwarcie restauracji w Katowicach pod szyldem znanego i lubianego Bociana. Spotkaliśmy się z przychylnością i wsparciem ze strony Jakuba, później trzeba było już tylko ułożyć marzenia i wizje w całość, która wszystkich zadowoli, a w szczególności naszych Drogich Klientów.
Od początku chcieliśmy aby nasza Restauracja miała rodzinny charakter, jak to ma miejsce w iście włoskich rodzinach, dlatego też zaproponowaliśmy udział w tworzeniu nowego Bociana naszej najbliższej rodzinie: Renacie i Jasiowi. Pomysł spotkał się z entuzjastycznym przyjęciem, co jeszcze bardziej utwierdziło nas w przekonaniu, iż inwestycja oparta na tak silnym, rodzinnym fundamencie będzie kluczem do sukcesu.
Mieliśmy duże pole do popisu, gdyż całe wnętrze Bociana było tworzone przez naszą czwórkę od samego początku. Pełni wizji i pomysłów krok po kroku realizowaliśmy nasze plany zaczynając od stawiania murów kuchennych a kończąc na najdrobniejszych szczegółach tworzących niepowtarzalny wystrój. Pomysł na klimatyczną cegłę, fototapety odtworzone ze starych przedwojennych, ręcznie malowanych pocztówek. Wszystko to sprawiło, iż to miejsce stało się takie nasze...
Przyjęliśmy określone zasady prowadzenia kuchni. Potrawy przygotowywane są z produktów najwyższej jakości, unikamy ich mrożenia, szukamy oryginalnych smaków. Jesteśmy otwarci na Państwa sugestie w poszerzaniu menu o ulubione potrawy. Aby stale Państwa zaskakiwać urozmaicamy menu w dania sezonowe jak również w nowe kulinarne przysmaki.
Mamy nadzieję, że udało nam się stworzyć miejsce jedyne w swoim rodzaju - z pysznym jedzeniem, przytulnym wnętrzem sprzyjającym spotkaniom z przyjaciółmi. Miejsce, do którego chce się wracać, gdyż każdy czuje się u nas jak członek wielkiej bocianiej rodziny. Podobnie jak bociany najchętniej wracają do swoich gniazd tak samo Państwo mamy nadzieję będą chętnie wracali do nas.
Restauracja z tradycjami oraz wspaniałą włoska kuchnią a także najlepszą sycylijską kawą.
Godziny otwarcia: