ROBOTY kontra ROMANTYZM. Nadchodzi era AUTOMATYZACJI. Save the date i szykujcie się na Poznań!
Już 19 listopada podczas MADE FOR RESTAURANT w Poznaniu odważnie i szczerze rozliczymy się z rzeczywistością, która romantyczną restaurację zmienia w futurystyczną maszynę opartą na AUTOMATYZACJI.
Nie zaszkodzi powtórzyć: AUTOMATYZACJI – to słowo nielubiane, stojące w poprzek romantycznym ideom (a my jesteśmy przecież wybitnymi romantykami), słowo na brzmienie którego niektórym restauratorom jeży się włos, gdyż wraz z nim spodziewają się najgorszego: orwellowskiej dystopii i gastro-Matrixu!
Jeśli tak się stanie, to którą pigułkę połkniecie? Niebieską czy czerwoną?
Więcej informacji o wydarzeniu: https://fortalks.pl/roboty-kontra-romantyzm-nadchodzi-era-automatyzacji-save-the-date-i-szykujcie-sie-na-poznan/
19.11.2024 r., godz. 12:00 – 00:00
Andersia Hotel & Spa Poznań, pl. Władysława Andersa 3, 61-894 Poznań
https://www.radissonhotels.com/en-us/hotels/radisson-individuals-andersia-poznan
Miejsce After Party:
Restauracja Cucina i Whisky Bar 88, City Park Poznań, ul. Wyspiańskiego 26A, 60-751 Poznań
https://www.cucina88.pl/ https://www.whiskybar88.pl/
Prowadzenie restauracji jest biznesem romantycznym z perspektywy budowania relacji międzyludzkich i tworzenia nowych doświadczeń smakowych, ale już mało romantycznym w kontekście umiejętności przetrwania na rynku. Ten romantyczny biznes może funkcjonować tylko dzięki nieromantycznym rozwiązaniom. Po mojej wizycie w Chicago na targach National Restaurant Association Show 2024, gdzie pojechałam na zaproszenie pana Artura Jarczyńskiego, zrozumiałam, że w Polsce biznesy restauracyjne prowadzi się przede wszystkim z pasji i dla pasji – w Stanach natomiast biznes jest prowadzony dla biznesu. Czyli, nazywając rzeczy po imieniu, dla zysku. A co w obecnych czasach jest wytrychem, który otwiera drzwi do sukcesu i pieniędzy? W MADE FOR RESTAURANT znamy odpowiedź. To AUTOMATYZACJA – mówi Agnieszka Małkiewicz, prezeska agencji FOR SOLUTIONS.
TO JUŻ OFICJALNE – ZAREJESTRUJ SIĘ
Link do rejestracji: https://forsolutions.pl/madeforrestaurant-poznan-2024/
W programie:
CO CZEKA CIĘ W POZNANIU?
– Uporządkujemy gastro-biznes na nowych warunkach, skupiając się na jego precyzji, policzalności i powtarzalności;
– Pokażemy holistyczne podejście do zarządzania procesami w gastronomii;
– Ze szczególną uwagą przyjrzymy się tematowi franczyzy, czyli możliwościom skalowania biznesu;
– Rozszerzymy temat sztucznej inteligencji w gastro;
– Wrócimy do wątków zagranicznych i poszukamy inspiracji na rynkach, które przodują w zastosowaniu technologii: w kuchni, w menu, na sali, w procesie zdobywania i obsługi gości oraz automatyzacji zamówień;
– Rozprawimy się z mitem „gastronomii romantycznej”, bez wstydu i skrępowania rozmawiając o prowadzeniu restauracji wyłącznie dla zysku;
– Skończymy z hipokryzją „tradycyjnej kuchni bez półproduktów” i udowodnimy, że pot, krew i łzy nie muszą być krzyżem dobrego szefa kuchni, a nowoczesność i ułatwianie sobie życia to nie obciach, tylko inteligentna droga na skróty.
Uwaga! Szykujcie się na AFTER PARTY
Kto był na kwietniowym warszawskim afterze ten wie, że w tym gronie rozmowy przy winie, jedzeniu i muzyce mogłyby trwać do rana (i niektóre faktycznie trwają). Ilość miejsc jest ograniczona, zatem SAVE THE DATE. Szczegółowy program konferencji i After Party już wkrótce. Do zobaczenia w Poznaniu!
Udział w wydarzeniu dla właścicieli i pracowników restauracji, hoteli oraz firm cateringowych jest bezpłatny.
Partnerem konferencji jest: Miasto Poznań
Komunikacyjnie: FORBES, Restaurant Management, Raport Restauratora, Smażymy.com, MAGAZYN "RESTAURACJA", MAGAZYN "HOTELARZ", Food Service i FOODSERVICE24.pl, Przegląd Gastronomiczny, Szef Kuchni Magazyn, Poradnik Restauratora, PAPAJA.PL, FOOD&FRIENDS, GastroWiedza.pl, Poznańska Lokalna Organizacja Turystyczna, Convention Bureau Wrocław, LOT Metropolia Lublin, Wrocławska Organizacja Turystyczna, Śląska Organizacja Turystyczna, Szlak Kulinarny Śląskie Smaki